Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2006

Η (τεράστια) πολιτιστική συνεισφορά των υποκλοπών


Νέους ορίζοντες στο ελληνικό τραγούδι (!) ανοίγει το σκάνδαλο με τις υποκλοπές των συνδιαλέξεων κυβερνητικών αξιωματούχων -ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού- από άγνωστο (;) κύκλωμα παρακολουθήσεων.

Για το λόγο αυτό, οι δράστες όχι μόνο δεν πρέπει να διωχθούν, αλλά οφείλει η ελληνική πολιτεία να τους βραβεύσει, διά του αρμοδίου υπουργείου Πολιτισμού (ναι, ναι, ο Καραμανλής είναι ο υπουργός, αυτός πρέπει να βραβεύσει αυτούς που τον υπέκλεπταν!).
Κι όλα αυτά, διότι οι παρακολουθήσεις αυτές αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία νέων τραγουδιών - ή, ακριβέστερα, για τη διασκευή ήδη υπαρχόντων. Συνεπώς, χάρη σε αυτές ξαναγράφεται η μουσική ιστορία του τόπου (χειροκρότημα)!

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε νέο νόημα στο -κλασικό πια- τραγούδι του -συγχωρεμένου- Μάνου Λοΐζου "Σ' ακολουθώ" (στίχοι και μουσική δικοί του, με πιο γνωστούς ερμηνευτές τον ίδιο το συνθέτη και το Βασίλη Παπακωνσταντίνου). Οι στίχοι πλέον -για τις ανάγκες των νέων δεδομένων- έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
"Σε παρακολουθώ
και ξέρω πως χωράω
μες στο τηλέφωνο
το κινητό".

Από αντίστοιχη οπτική γωνία "παρακολουθήθηκε" (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;) και το γνωστό δημώδες "Λυγαριά". Ο ερωτοχτυπημένος νέος θα τραγουδά πλέον:
"Λυγαριά, λυγαριά,
θα σε υπο-κλέψω μια βραδιά"
(αμ πώς;)!

Τέλος -για τους φίλους των λαϊκών- η ομάδα του "Εν πλω" διασκεύασε (εμπνευσμένη πάντα από την επικαιρότητα) και το συμπαθές άσμα του Πασχάλη Τερζή "Επιστροφές, καταστροφές" (σε μουσική Μάριου Τόκα και στίχους Γιάννη Πάριου). Οι νέοι, επαναστατικοί στίχοι είναι οι ακόλουθοι:
"Υποκλοπές, υποκλοπές,
έχω για σένα κάνει πολλές,
οι εγγραφές γίναν πολλές,
πού να χωρέσουνε τόσα που λες;".

4 σχόλια:

Marina είπε...

Τα βαριά άσματα δεν τα συνέθεσαν ακόμη..καλομελέτα και έρχονται

CaptainJimmy είπε...

πιστεύω ότι οι υποκλοπείς πρέπει τουλάχιστον να διευκρινήσουν εαν τον Καραμανλή τον παρακολουθούσαν ως Υπουργό Πολιτισμού ή ως Πρωθυπουργό;;;

Εν Πλω είπε...

@marina:
Όταν θα μας βάλουν τα βαριά άσματα θα είμαστε τόσο πιωμένοι που δεν θα πάρουμε χαμπάρι τίποτα...

@kyparissia:
Εννοείται ότι τον υπέκλεπταν ως πρωθυπουργό. Διότι αν τον υπέκλεπταν ως υπουργό Πολιτισμού, οι μαγνητοταινίες θα ήταν άγραφες...

:)

Ανώνυμος είπε...

laikisti!!!