Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Κι αν είσαι και βενζινάς, με την αντλία σου θα πας

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσεως συνεχίζουν για όγδοη ημέρα την απεργία τους. Όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ!

Όχι, όμως, λόγω μποτιλιαρίσματος (αν βρεθείτε τις ώρες αιχμής σε όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, θα νομίσετε ότι βρίσκεστε σε γκαράζ!), αλλά επειδή οι αντλίες στέρεψαν και, ως γνωστόν, νο βενζίνη, νο αυτοκίνητο!
.
Αν είστε τυχεροί και βρείτε στο σούπερ μάρκετ λάδι μηχανής στη συσκευασία του ηλιελαίου «Σολ», αδειάστε το όλο μέσα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας! Καύσιμο είναι κι αυτό, οπότε μπορεί να πάρει μπρος και τ’ αμάξι σας!
,
Σύμφωνα με έγκυρες, ιαματικές πηγές του Μεγάρου Ταξύνουν (πρώην Μαξίμου), η απεργία των βυτιοφορέων υποκινήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση!
.
Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο του κ. Κωστάκη και του κ. Φοραδοσκούφη, οι οποίοι επιδιώκουν να επιφέρουν καίριο πλήγμα στην κερδοσκοπία, στη μόλυνση του περιβάλλοντος, στην παχυσαρκία και στη στυτική δυσλειτουργία!
.
Όμως, δεν είναι μόνον αυτοί οι δύο άντρες που υποκίνησαν την απεργία. Στη συνωμοσία συμμετείχαν και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
.
Πρώτον, ο υπουργός Ασθενείας και Κοινωνικής Αναλγησίας, Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος, εισηγήθηκε την απεργία των βυτιοφορέων προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία των πολιτών!
Χωρίς αυτοκίνητο όλοι θα αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια για καφέ, ποτό, σουβλάκι και γαρδούμπα κι έτσι, αργά ή γρήγορα, θ’ αρχίσουν να χάνουν κιλά – τα οποία, βέβαια, θα τα πάρουν ξανά μετά, με τα κοψίδια που θα χλαπακιάσουν!
.
Τη λύση αυτή χαιρέτισε και ο υφυπουργός Ντόπινγκ, Γιάννης Ιωαννίδης, διότι έτσι οι πολίτες θα φτιάξουν σωματάρα (αφού θα διανύουν καθημερινά μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις με τα πόδια) και θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κατακτώντας, κατά πάσα πιθανότητα, πολλά ολυμπιακά μετάλλια (για πρώτη φορά χωρίς να ντοπαριστούν)!
,
Αρχίστε κι εσείς την πεζοπορία! Πλην των λοιπών ευεργετημάτων, θα σας πέσει και η μπάκα και θα σας γουστάρει πια και η Μαιρούλα, η γειτόνισσα, που χρόνια τώρα σας φωνάζει «κουραμπιέ»! Με καλή φυσική κατάσταση, θα αυξηθούν και οι σεξουαλικές σας επιδόσεις και όλα (ΟΛΑ, όμως!) θα δουλεύουν ρολόι.
.
Η κυβέρνηση επιφέρει καίριο πλήγμα στην στυτική δυσλειτουργία! Νέα Δημοκρατία – Το πιο αποτελεσματικό αφροδισιακό (και η πιο σκληρή ντόπα!)!

Την απεργία εισηγήθηκε και ο υπουργός Υποανάπτυξης, Χρήστος Σφηκοφώλιας, ανακοινώνοντας πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. πάταξε την κερδοσκοπία στα καύσιμα!
Αφού τα πρατήρια δεν έχουν βενζίνη και να θέλουν να αισχροκερδήσουν οι βενζινάδες και οι μεσάζοντες, δεν μπορούν!
,
Αλλά, επειδή μ’ έναν σμπάρο πιάνονται (συνήθως) δυο τρυγόνια, με την απεργία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και η ακρίβεια! Δεν πληρώνετε για βενζίνη, μένουν τα λεφτά στην τσέπη!
,
Είναι και αυτό έργο της κυβέρνησης του Κωστάκη! Νέα Δημοκρατία: τα έχει όλα και συμφέρει!
,
Καίρια ήταν και η παρέμβαση του υπουργού Μολύνσεως Περιβάλλοντος, Αταξίας και Δημοσίων Ρύπων, Γιώργου Σουφλιά. Χωρίς βενζίνη δεν κινούνται τα αυτοκίνητα και, άρα, δεν μολύνεται το περιβάλλον! Καυσαέριο τέλος - κι έτσι θα ξαναμπούμε στο Πρωτόκολλο του Κυότο, από το οποίο μας πέταξαν έξω κακήν κακώς! Η Ελλάδα γίνεται πλέον παγκοσμίως χώρα-πρότυπο για την προστασία του περιβάλλοντος!
,
Τέλος, εξαφανίζεται ως διά μαγείας και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους (πρόκειται, ασφαλώς, για επίτευγμα της Τροχαίας Αθηνών)!
Μέχρι σήμερα κάνατε τη διαδρομή Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων σε 3 ώρες και 52 λεπτά; Τώρα, όσοι έχετε ακόμη βενζίνη στο αυτοκίνητο (δηλαδή μόνο τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι αρχηγοί των κομμάτων – πλην Γιωργάκη, που κινείται με θαλάσσιο ποδήλατο, για την αποφυγή άλλων ατυχημάτων) θα διανύετε την ίδια διαδρομή σε 2 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα!
,
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει, όμως, και μια ακόμη τομή: επειδή η κοινωνία μας πάει κατά διαόλου, εφαρμόζει άμεσα το δόγμα «Όπισθεν ολοταχώς» (έτσι λεγόταν η ραδιοφωνική εκπομπή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, όταν ήταν ακόμη Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού)!
,
Έτσι, μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω, όταν οι προπάπποι μας κυκλοφορούσαν με μουλαράκια και κάρα – έτσι θα κυκλοφορούμε κι εμείς, πλέον, αφού αυτοκίνητα γιοκ! Μας γυρίζει, όμως, και στα χρόνια της κατοχής. Τότε μοίραζαν μπομπότα με δελτίο. Σήμερα μοιράζουν τα καύσιμα με δελτίο! Μόνο στην Ελλάδα και στην Αμερική συμβαίνουν αυτά! Εκεί (στην κατά τα άλλα πιο εξελιγμένη χώρα), μοιράζουν το ρύζι με δελτίο στους πολίτες!
,
Πάντως, υπάρχει και μια άλλη λύση για τις μετακινήσεις μας: να καταναλώσουμε όσο περισσότερο ορυκτέλαιο μπορούμε!
Αγαπητέ Ε.Φ.Ε.Τ., σταμάτα τώρα τους ελέγχους και άσε όλο το σαβουρέλαιο να κατακλύσει την αγορά (σούπερ μάρκετ, μπακάλικα, την ΕΒΓΑ της γειτονιάς και… το βενζινάδικο της γειτονιάς)!

Υπάρχει πάντα η ελπίδα να μετατραπούμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και να φτάνουμε από το Σύνταγμα στην Εθνική Άμυνα, πιο γρήγορα με τα πόδια, απ’ ό,τι με το μετρό!
.
Η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης πρατηρίων υγρών καυσίμων για ανθρώπους. «Γέμισέ το!», θα λες και θα σου βάζει ο βενζινάς την αντλία στο στόμα και θα σε φουλάρει! Κι έτσι θα επαληθευτεί, επιτέλους, και η φράση «αυτός χάνει λάδια»! Μόνο που μετά θα πρέπει να περνάτε κι από ΚΤΕΟ. Οι ίδιοι – όχι τα αυτοκίνητά σας…


5 σχόλια:

salepi είπε...

υπουργού Μολύνσεως Περιβάλλοντος, Αταξίας και Δημοσίων Ρύπων

:D ολο το ποστ κορυφή και το τραγούδι πάντα εκεί

εύγε!

salepi είπε...

Μη ξεχνάς ότι αφού πουλήσαν ορυκτέλαιο για ηλιέλαιο, υπάρχουν ελπίδες για τα σχέδια που αναφέρεις

Madame Bovary είπε...

χαχαχα!!! φοβερό ποστ!!! τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Τέλειο! Ακριβώς όπως τα περιγράφεις, δυστυχώς...

Εν Πλω είπε...

Salepi,

Κι όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερες εταιρείες "ανακαλύπτουν" ξαφνικά ότι χρησιμοποίησαν ορυκτέλαιο στα προϊόντα τους (από σκέτο ηλιέλαιο, έως μαγιονέζες, βούτυρα κ.λπ.)!
Οι ελπίδες πολλαπλασιάζονται...!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όσο για το τραγούδι που συνοδεύει σχεδόν κάθε ποστ, αυτό οφείλεται και στη δική σου παρότρυνση!


Madame Bovary,

Σ' ευχαριστώ πολύ! :)


Ανέφελη,

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Το μόνο θετικό είναι ότι η επικαιρότητα μας δίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερη τροφή...!