Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Το κύμα που έβαλε φωτιά στο Γκάζι

Φρεσκάδα, νιάτα, αγάπη, έρωτας, πάθος, τρέλα, νεύρο, κέφι, φαντασία, μαγεία, φιλία, ελευθερία. Ήταν όλα εκεί! Ήταν όλοι εκεί!
΄
Χιλιάδες 16άρηδες (και 15άρηδες και 17άρηδες και 18άρηδες, μέχρι και μια γιαγιά είδα να χορεύει!) -στην κυριολεξία το μέλλον αυτού του τόπου- κατέκλυσαν το τριήμερο 23-25 Ιουνίου το Γκάζι, εκεί όπου "στεγάστηκε" το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων "Schoolwave 2007", που διοργάνωσε το περιοδικό "Schooligans" (το οποίο από τον Οκτώβριο θα κυκλοφορεί με "ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο").

Ο πολυχώρος εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων γέμισε από τις ανάσες, τον ιδρώτα, τα δάκρυα -ενίοτε- και τα "vibes" αμέτρητων πιτσιρικάδων που, είτε πάνω στη σκηνή ως τραγουδιστές και μουσικοί, είτε κάτω από αυτήν ως κοινό, βροντοφώναξαν (εις ώτα μη ακουόντων;) "είμαστε εδώ! Έχουμε άποψη και λόγο! Ακούστε μας, επιτέλους!!!"!
΄
Δεν είχα ποτέ σχέση με τη μουσική ως δημιουργός. Ούτε, φυσικά, συμμετείχα σε μουσικό συγκρότημα (στο σχολείο μας είχαμε κάνα-δυο). Το ζήλεψα, όμως, το "Schoolwave". Με ζήλια άδολη. Θες επειδή όταν πήγαινα εγώ σχολείο δεν υπήρχαν "τέτοια πράγματα"; Θες επειδή θά 'θελα να το παρακολουθήσω με το "βλέμμα" (και το μυαλό) ενός 16άρη κι όχι ενός -σχεδόν- 26άρη; Θες επειδή τη διοργάνωση την έχει αναλάβει ένα ΤΕΛΕΙΟ μαθητικό περιοδικό (το δικό μας, τότε, δεν το έφτανε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι - κι ήμουν και αρχισυντάκτης του, τρομάρα μου!);

Απόψε γύρισα για λίγο πίσω, στα ξένοιαστα μαθητικά μου χρόνια. Διαπίστωσα ότι η σημερινή γενιά των εφήβων (τουλάχιστον ένα σημαντικό τμήμα της) δεν σαπίζει όλη μέρα στις καφετέριες, δεν αποβλακώνεται απ' το πρωί ως το βράδυ με Playstation και δεν ακούει -μόνο- Καλομοίρα και Νίνο.

΄
Κύριοι βουλευτές: Κάνατε τον κόπο να πατήσετε το πόδι σας στο Γκάζι αυτό το τριήμερο, έστω για λίγα λεπτά; Μάλλον όχι. Αν το κάνατε, θα ερχόσασταν -ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σας- σε επαφή με το πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα.

Υ.Γ. 1: "Schooligans", σας ευχαριστώ που με... ξεschoolηκιάσατε απόψε! Ακολουθεί δυνατή συναυλιακή εβδομάδα και το "Schoolwave" ήταν η καλύτερη προθέρμανση!

Υ.Γ. 2: Ο καραγκιόζης που πέταξε το κωλόχαρτο, αλλά και ο ανεγκέφαλος που πέταξε το κουτάκι με το "Sprite" στη σκηνή, να τα βάλουν εκεί που ξέρουν (με το συμπάθιο)!

Φωτογραφίες: Εν πλω Mobile Studio

2 σχόλια:

Iliaxtida είπε...

Mπραβο μπραβο μπραβο Εν Πλω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!schooligans διαβαζω φανατικα απο το πρωτο τευχος!!Και schoolwave εχω παει σε ολα εκτος απο αυτο που εγινε τωρα λογω του διαβασματος.Στενοχωρηθηκα πολυ αλλα τι να κανω...Δε βγαινει αλλιως... :((

Εν Πλω είπε...

Έλα, μη σε παίρνει από κάτω! Τι να πω κι εγώ που ήταν η πρώτη φορά που πήγα;
Άλλωστε, όπως είπαν οι "Σκούλιγκανς" από σκηνής, τα δρώμενα του φεστιβάλ θα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο σε dvd. Οπότε μικρό το κακό!

Κι εγώ είμαι φανατικός "Σκουλιγκανάκιας"! Από τότε που οι "Σκούλιγκαν" ήταν "Σκουλήκι"!!!

Πάντως, ήταν απίθανη η βραδιά (όχι, δεν το λέω για να ζηλέψεις!)!