Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2006

Συνέντευξη με τον Άγιο Πέτρο


«Ρωτήστε τον Άγιο Πέτρο γιατί αυτοκτόνησε ο Ρώσος». Τα λόγια αυτά του -εν εξάλλω και προπετούς- αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), αντιστράτηγου Γεωργίου Αγγελάκου, καρφώθηκαν σαν σφήνα στο μυαλό (;) των δαιμόνιων ρεπόρτερ του «Εν πλω».

Ο γενναίος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν αψήφησε εγκληματίες και εγκληματίες (βλέπε: Πάσσαρης), έβγαλε το ηρωικόν Σώμα ασπροπρόσωπο σε δύσκολες υποθέσεις τρομοκρατίας (βλέπε: πρόσφατη επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος), έπαιξε τη ζωή του κορώνα-γράμματα, βρίσκοντας την άκρη του νήματος στη σκοτεινή υπόθεση προβοκατόρων που επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία του έθνους (βλέπε: απαγωγή Πακιστανών από τις ελληνικές Αρχές), θα «κώλωνε» τώρα, μπροστά σε έναν αναιδέστατο, αυθαδέστατο και θρασύτατο δημοσιογραφίσκο; Έτσι, η καλύτερη απάντηση στην κατάπτυστη ερώτηση του ρεπόρτερ του «Άλτερ» Γιώργου Φιλιππάκη (κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Καλαμπάκα, μετά την ανεύρεση του πτώματος του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζελίμ) «Γιατί να αυτοκτονήσει ο δραπέτης;» ήταν, φυσικά: «να ρωτήσετε τον Άγιο Πέτρο»!!! Τι πιο λογικό;;;;

Η πρόκληση

Είναι αυτονόητο ότι το «Εν πλω» δεν μπορούσε παρά να αντιμετωπίσει την πρόκληση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Έπρεπε πάση θυσία να βρούμε τον Άγιο Πέτρο και να τον ρωτήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο: «Γιατί ρε Άγιε τα κακάρωσε ο Ρώσος;»! Έτσι όπως ακριβώς μας παρότρυνε -τι λέμε; Μας προσέταξε! Μα, τι λέμε; Μας διέταξε!- ο κύριος αρχηγός! Και τα καταφέραμε! Επιτύχαμε ό,τι τα υπόλοιπα πτωχά, μικρά και ασήμαντα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κατόρθωσαν -και δεν θα κατορθώσουν ποτέ- να κάνουν: πήραμε συνέντευξη από τον Άγιο Πέτρο!

Προσπάθεια 1η

Φυσικά, η προσέγγιση του Αγίου μας δυσκόλευσε υπερβολικά, αφού όχι μόνο δεν ξέραμε πώς να τον πείσουμε να μας μιλήσει, αλλά δεν ξέραμε καν πώς και πού θα τον βρούμε. Οι αρχικές μας προσπάθειες -με συμβατικά μέσα- απέβησαν άκαρπες. Η επικοινωνία μας με την συμπαθέστατη -και πολλά υποσχόμενη- φωνή της τηλεφωνήτριας του 11888 (πρώην 131) δεν διήρκεσε πολύ. Στο άκουσμα του αιτήματος που της υποβάλαμε («Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Θα ήθελα, σας παρακαλώ το τηλέφωνο του Αγίου Πέτρου!»), η απάντηση που λάβαμε ήταν ένα «κλικ». Όχι, δεν ήταν το περιοδικό, ούτε κάποιος ιδιότυπος βρυχηθμός της τηλεφωνήτριας, αλλά ο ήχος του τηλεφώνου που κλείνει. Η πάντα συμπαθέστατη -μα διαψεύδουσα όσα πριν υποσχόταν- φωνή της υπαλλήλου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.) απαξίωσε να δώσει συνέχεια στη συνδιάλεξή μας, θεωρώντας (η τηλεφωνήτρια, όχι η φωνή της!) ότι της κάναμε πλάκα.

Προσπάθεια 2η

Η δεύτερη προσπάθειά μας δεν είχε τόσο απογοητευτικά αποτελέσματα. Καλέσαμε το «έντεκα, οκτώ… ΟΓΔΟΝΤΑΑΑΑ!!!» (11880), ακολουθώντας το παράδειγμα της γηραιάς κυρίας που μας έχει σπάσει τα νεύρα στη ραδιοτηλεοπτική διαφήμιση στην οποία παρουσιάζεται. Στην άλλη άκρη της γραμμής, δεν ακούσαμε, βέβαια, τη χαρωπή γιαγιάκα, αλλά τη χυμώδη… εγγονή της (ή ανιψιά της ή γειτονοπούλα – δεν θα τα χαλάσουμε εκεί), η οποία επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να μας εξυπηρετήσει (λίγο μετά μάθαμε το γιατί -που πολλοί αγνοούν-, το οποίο συνοψίζεται στο κόνσεπτ: «όσο πιο πολύ μιλάς, τόσο πιο πολύ πληρώνεις». Κι αυτό, αφού το «11880» έχει χρέωση όπως τα «090»…). Βέβαια, το τηλέφωνο του Αγίου -μεγάλη η χάρη του- Πέτρου δεν το πήραμε, αλλά από τη δεκάλεπτη συνδιάλεξη αποκομίσαμε το τηλέφωνο του σουβλατζίδικου «Ο Πέτρος» (πλατεία Εξαρχείων), το τηλέφωνο του συλλόγου φίλων του παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο λύκος» και το τηλέφωνο του γραφείου τελετών «Ο Άγιος Πέτρος» (μπρρρρ!).

Οι προσπάθειες ευοδώνονται!

Τη λύση μέντιουμ την απορρίψαμε σχεδόν αμέσως, καθότι η Εκκλησία αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας αυτά τα «σατανικά» και αν ποτέ βρίσκαμε τον Άγιο μέσω αυτής της οδού (της απωλείας…), θα μας έστελνε από εκεί που είχαμε έρθει…
Έτσι, λοιπόν, δεν έμενε παρά μία λύση: η επίσκεψή μας στο Περιστέρι (Αττικής), εκεί, δηλαδή, που στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός «Άλτερ». Όχι, προορισμός μας δεν ήταν το γραφείο της Ντέσσυς Κουβελογιάννη (αφού ο Άγιος δεν συνηθίζει να δίνει το «παρών» σε μαϊντανο-συνάξεις), ούτε το γραφείο της Αννίτας Πάνια (βυζαντινούς ύμνους ψάλλει ο Άγιος, όχι… παρατράγουδα), αλλά ούτε και το γραφείο της Αγγελικής Νικολούλη (είπαμε, δεν προτιμά τα επίγεια ο Άγιος, αλλά δεν έχει χαθεί κιόλας!).

Άρατε πύλας!

Αυτός που πήγαμε να συναντήσουμε ήταν ο βετεράνος δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος με τις εκπομπές του έχει ανοίξει νέες πύλες (σημαδιακή λέξη) στην ενημέρωση και στη δημοσιογραφική έρευνα. Αυτές ακριβώς τις πύλες, τις Πύλες του Ανεξήγητου, θέλαμε να διαβούμε κι εμείς, μπας και συναντήσουμε πίσω από την Πόρτα τον Άγιο Πέτρο. Γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον κύριο Χαρδαβέλλα, σκεπτόμενοι ότι «αυτός βρήκε τι έγινε με τα παιδιά του ’84, έναν Άγιο δεν θα βρει;». Και, πράγματι, δεν πέσαμε έξω!
Αν και σε ανταγωνιστικό Μέσο -«Άλτερ» αυτός, «Εν πλω» εμείς- ο Κώστας δεν ηρνήθη να μας παράσχει χείρα βοηθείας (αφού βεβαιώθηκε ότι δεν ανήκουμε στη βδελυρή ομάδα του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας», με τη γκάφα ολκής της οποίας -εδώ που τα λέμε- ακόμη γελάει η δημοσιογραφική πιάτσα. Θυμίζουμε ότι ο «Ιός» παρουσίασε τον Τριανταφυλλόπουλο ως τον εισβολέα με τη δήθεν κρυφή κάμερα στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο Χαρδαβέλλας μετά συζύγου και τέκνου!).

Στην αυλή του Παραδείσου

Έτσι, λοιπόν, άνοιξαν για μας, όχι οι Πύλες της Κολάσεως (φτου κακά!), αλλά οι Πύλες του Παραδείσου! Ή, μάλλον, για να είμαστε συγκεκριμένοι, η Αυλή του Παραδείσου (διότι πιο μέσα δεν μας επετράπη να εισέλθουμε – δυστυχώς…), εκεί, κάπου ανάμεσα στ’ αστέρια, στη φωλιά απ’ τα δυο σου χέρια (Ουπς! Παρασυρθήκαμε…)…
Εκεί, συναντήσαμε τη γραμματέα του Αγίου Πέτρου (καμία σχέση με αυτή που ακούγεται στη ραδιο-διαφήμιση: -«Κύριε Παπαδόπουλε;» -«Όχι, Παπαδόπουλος! Από σήμερα θα με λες Σάκη!» -«Εχμ, Σάκη;»!!!). Προς μεγάλη μας λύπηση, μας πληροφόρησε ότι δεν ήταν δυνατό να συνομιλήσουμε κατ’ ιδίαν με τον Άγιο Πέτρο, διότι αυτή η περίοδος είναι «πολύ φορτωμένη με νέες εισαγωγές»! Στη συνέχεια, μας εξήγησε ότι αναφερόταν στους προσφάτως αποθανόντες, οι οποίοι πρέπει να περάσουν από ένα είδος «φέις κοντρόλ», προκειμένου να κριθεί αν θα πάνε στον Παράδεισο ή, αντίθετα, αν θα «φάνε πόρτα» και θα σουταριστούν στην κόλαση. Και, ως γνωστόν, «πόρτα» στον Παράδεισο κάνει ο Άγιος Πέτρος, εξ’ ου και οι υπερωρίες που «χτυπάει» αυτό τον καιρό…

Παραδείσιο φαξ

«Μην απογοητεύεστε, όμως», μας είπε η γραμματεύς. «Μπορείτε να μου δώσετε γραπτά τις ερωτήσεις σας κι εγώ θα τις δώσω στον Άγιο για να τις απαντήσει. Παρακαλώ, όμως, μόνο 4 ερωτήσεις, διότι ο χρόνος του Αγίου είναι πολύ περιορισμένος». Αν και μισούμε αυτό το είδος της δημοσιογραφίας-προκάτ, δεν είχαμε άλλη επιλογή, παρά να γράψουμε σ’ ένα χαρτί 4 ερωτήσεις και να τις δώσουμε στη γραμματέα του Αγίου Πέτρου. «Και πώς θα μας απαντήσει ο Άγιος;», τη ρωτήσαμε. «Μα, θα σας στείλω τις απαντήσεις του με φαξ!», μας άφησε εμβρόντητους η γραμματεύς! Παρακάμπτοντας την αφελή ερώτηση «μα, έχει δικτύωση ο Ο.Τ.Ε. στον Παράδεισο;» (άλλωστε κάτι θα ξέρει κι ο Χατζηγιάννης -ο οποίος εμφανίζεται στις διαφημίσεις του Ο.Τ.Ε., επιχορηγούμενος παράλληλα από τον Οργανισμό στο καλλιτεχνικό του έργο- που λέει: «κι εκτοξευόμαστε κι οι δυο μας στ’ αστέρια»…), δώσαμε σε ένα χαρτάκι τον αριθμό του φαξ μας στη γραμματέα του Αγίου και αποχωρήσαμε σκεπτόμενοι: «άραγε θα πάρουμε ποτέ απάντηση ή ήταν όλα ένα όνειρο;».

Πού είναι το φαξ; Οέο;;;

Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε στο γραφείο μας στην Αθήνα -του… πλανήτη Γη- (πάλι με τη βοήθεια του Κώστα Χαρδαβέλλα - μη ρωτάτε τι και πώς, η περιέργεια σκότωσε τη γάτα…) και χτύπησε το τηλέφωνο-φαξ (έχουμε πολυσυσκευή, τρέχει τίποτα;). Πλημμυρισμένοι από δέος (ουάου!) τρέξαμε πάνω από τη συσκευή, περιμένοντας να δούμε τι θα βγάλει (γιατί, τι περιμέναμε να βγάλει; Ψάρια; Τέλος πάντων, το προσπερνώ).
Η χαρά μας κόπηκε απότομα, όταν είδαμε ότι το φαξ δεν ήταν από τον Άγιο Πέτρο, αλλά από τον «Άγιο Πέτρο»! Ναι, καλά καταλάβατε (σιγά μην καταλάβατε!): από το… γραφείο τελετών που λέγαμε νωρίτερα! Κάνουν -λέει- διαφημιστική εκστρατεία και προσφέρουν στα δύο φέρετρα το ένα δώρο! Δηλαδή: «τα κακάρωσαν δύο από την οικογένεια; Να ‘’φάμε λάχανο’’ και τη γιαγιά, να μας έρθει τζάμπα»! Ή: «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ’-έξι» κ.ο.κ.! Θου, Κύριε!
Το προσπερνάμε κι αυτό κι εκεί που είχαμε βυθιστεί στην απελπισία (αν δε μας στείλει το φαξ ο Άι-Πέτρος τι θα γράψουμε στο μπλογκ; Καμιά παπαριά, πάλι;), το τηλεφωνο-φαξ (να μην τα ξαναλέμε αυτά) χτυπάει πάλι! Ποιος λέτε ότι ήταν; Λάθος! Όχι «Ο Πέτρος και ο λύκος», αλλά ο Άγιος Πέτρος αυτοπροσώπως! Δηλαδή -για να κυριολεκτούμε- οι απαντήσεις του Αγίου στο χαρτί. Αλλά του ίδιου! Του ορίτζιναλ, του αυθεντικού, του ουάν εντ όνλι… Αγίουουουουουουου Πέεεεεεεεετρουουουουουουουουουου!!!!!!!!

Η αποκλειστική συνέντευξη

Για να μην μακρηγορούμε άλλο -γιατί καλέ, κουραστήκατε;- σας παραθέτουμε παρακάτω το περιεχόμενο του φαξ-ντοκουμέντο που λάβαμε από τον Άγιο Πέτρο.
Ερώτηση 1: «Καλησπέρα Άγιε Πέτρο και ευχαριστούμε που δεχθήκατε να παραχωρήσετε συνέντευξη στο ασήμαντο και ταπεινό μπλογκ-άκι μας» (μα, καλά, πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος που ενώ έχει στη διάθεσή του ΜΟΝΟ 4 ερωτήσεις προς τον Άγιο Πέτρο, εξαντλεί την πρώτη με μια… «καλησπέρα»;;;).
Απάντηση: «Καλησπέρα και σε εσάς, τέκνα μου» (εμ, τι; Μ…ς είναι ο Άγιος ν’ απαντήσει τίποτε άλλο; «Καλησπέρα» εμείς; «Καλησπέρα» κι αυτός! Πάει η πρώτη ερώτηση… Γαμώ τα χρόνια που σπουδάζαμε δημοσιογραφία…).
Ερώτηση 2: «Είστε καλά;» (τελικά, τόοοοοοοοσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος… Μιλάμε για απύθμενη μαλακία. Χαίρε μαλακία αμέτρητη… Τέλος πάντων, δύο ερωτήσεις ακόμη).
Απάντηση: «Μια χαρά, ευχαριστώ» (είπαμε, αν ψάχναμε για μ…ες, έπρεπε να πάμε κατά κόλαση μεριά)!
Ερώτηση 3: «Ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αγγελάκος, μας είπε, Άγιε μου, να σας ρωτήσουμε γιατί αυτοκτόνησε ο Ρώσος δραπέτης» (ηλίθιε! Αυτό δεν είναι ερώτηση. Είναι επισήμανση, είναι τοποθέτηση, είναι ό,τι στο διάολο -ουπς!- θες, αλλά όχι ερώτηση! Βλέπεις κανένα ερωτηματικό πουθενά;;; Τελικά, η μαλακία σου σπάει κόκκαλα! Μας μένει μία ακόμη ερώτηση…).
Απάντηση: «Μάλιστα».
Ερώτηση 4: «Τελικά, Άγιε, γιατί αυτοκτόνησε;» (Άτσα! Είπαμε, η μαλακία έχει και τα όριά της! Σκεφτήκαμε: «κι αν δεν απαντήσει στην προηγούμενη; Ας την επαναδιατυπώσουμε εδώ καλού-κακού. Μπορεί να χαραμίσαμε όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις, αλλά εδώ θα αποζημιωθούμε. Θα πάρουμε, επιτέλους, αυτό που ζητούσαμε!).
Απάντηση: «Εχμ, έγινε κάποιο λάθος. Έχω δώσει ρητή εντολή στη γραμματέα μου να μου υποβάλλονται μόνο 3 ερωτήσεις. Προφανώς έγινε παρανόηση. Λυπάμαι. Την ευχή μου να έχετε»!!!
Όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει μέχρι εδώ, ας μην απογοητεύεται και ας μη μας σιχτιρίζει! Για να τα κατάφερε να διαβάσει αυτό το ασυνάρτητο κατεβατό σημαίνει ότι… έχει αγιάσει - άρα, ας κάνει τον κόπο να μας απαντήσει αυτός, για λογαριασμό του «συναδέλφου» του Πέτρου!!!
Ήταν μια παν-συμπαντική αποκλειστικότητα του «Εν πλω». Γιατί εμείς, εδώ, κάνουμε ρεπορτάζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: