Πολλά είναι δυνατόν να γραφτούν για το χθεσινό "φιάσκο" (ω! Ναι! Αυτό ΗΤΑΝ φιάσκο - εφάμιλλο εκείνου του Πάσσαρη). Αντ' αυτών, όμως, ας μιλήσουν οι "πρωταγωνιστές". Τα λένε, άλλωστε, ΟΛΑ!!!
- Βασίλης Παπαζάχος, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: "Προέβλεψα με ακρίβεια τον χθεσινό σεισμό στα Κύθηρα, στις 17 Δεκεμβρίου 2002. Με έκθεσή μου προς τον Ο.Α.Σ.Π., εκτός από το επίκεντρο και το μέγεθος, εκτιμούσα κιόλας ότι θα γίνει στις αρχές του 2006 ".
- Βασίλης Ανδριανάκης, πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π. κατά την "επίμαχη" περίοδο (2002): "Ουδέποτε εκτίμησε (σ.σ. ο καθ. Παπαζάχος) ότι ο σεισμός θα γινόταν στις αρχές Ιανουαρίου, όπως είπε. Στην έκθεσή του έδινε χρονικό ορίζοντα 4 ετών (ανέφερε το έτος 2006, με την ένδειξη συν-πλην δύο χρόνια)".
- Δημήτρης Παπανικολάου, σεισμολόγος, πρώην πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π.: "αυτού του είδους οι προγνώσεις (σ.σ. του καθ. Παπαζάχου) είναι επιστημονικά αμφισβητήσιμες".
- Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πανεπιστημιακός, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων: "Σύμφωνα με τον Ο.Α.Σ.Π., η έκθεση Παπαζάχου είναι αόριστη, γενική και ασαφής, γι' αυτό και κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα".
- Προκόπης Παυλόπουλος, υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης: "οι προειδοποιήσεις αυτές (σ.σ. του καθ. Παπαζάχου) έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Ένας πολιτικός δεν γνωρίζει καλύτερα από έναν επιστήμονα".
- Βασίλης Παπαζάχος, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: "Ο Ο.Α.Σ.Π. απήντησε ότι δεν του υπέδειξα συγκεκριμένη περιοχή -ενώ εγώ έκανα σαφώς λόγο για τα Κύθηρα- γι' αυτό δεν έλαβε κανένα μέτρο. Τα φερέφωνα της εξουσίας επιθυμούν την απαξίωσή μου".
- Νικήτας Παπαδόπουλος, διευθυντής Ο.Α.Σ.Π.: "Όλες οι επιστημονικές εκτιμήσεις λαμβάνονται υπόψη. Μέτρα λαμβάνονται, αλλά δεν ανακοινώνονται πάντα".
- Βασίλης Ανδριανάκης, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π. κατά την "επίμαχη" περίοδο (2002): "Μα ο κ. Παπαζάχος ήταν εκείνη την περίοδο πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου του Ο.Α.Σ.Π. Όλες οι εισηγήσεις του είχαν υιοθετηθεί και ελήφθησαν τα μέτρα που ο ίδιος είχε υποδείξει".
- Δημήτρης Παπανικολάου, σεισμολόγος, πρώην πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π.: "Βεβαίως κι ήταν ο ίδιος ο κ. Παπαζάχος πρόεδρος της Επιτροπής εκείνη την εποχή. Τώρα, αν έστειλε τις δικές του εκτιμήσεις στον εαυτό του, δεν ξέρω...".
- Βασίλης Παπαζάχος, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: "Είναι αυτονόητο ότι έχω δώσει στην πολιτεία και άλλες εκθέσεις για μελλοντικούς σεισμούς".
- Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πανεπιστημιακός, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων: "Ναι, έχουμε λάβει και άλλες εκθέσεις, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις εκτιμήθηκε από τον Ο.Α.Σ.Π. ότι δεν πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα".
Τρικυμία (ή, μάλλον, σεισμός - ένεκα της επικαιρότητας) εν κρανίω...
3 σχόλια:
Ο τίτλος της μπανανίας ανήκει στην βραχονησίδα μας! Όσο για το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων (της κοκορομαχίες- κακώς υπάρχει η εντύπωση ότι άνθισαν αλλού) η περίοδος διακοπών έχει τελειώσει και έπρεπε να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Τώρα εάν όντως ο καθηγητής πρόβλεψε τον σεισμό, δεν είμαι και σίγουρη τι θα μπορούσαν να κάνουν. Να εκκένωναν δηλαδή τα Κύθηρα από την πρωτοχρονιά μέχρι τον Μάρτη για να είναι σίγουροι ότι αν γινόταν ο σεισμός δεν θα έπεφτε η γη να τους πλακώσει?
Κατ' αρχάς, δεν θα επεκταθώ σε ζητήματα κοκορομαχιών, διότι οι καιροί είναι πονηροί (γρίπη των πτηνών κ.λπ.!).
Σε ό,τι αφορά τη Μπανανία, αφού διεκδικείς με τόσο πάθος τον τίτλο εκ μέρους της Κύπρου ΜΑΣ, ας κάνω την παραχώρηση να τον απονείμω εξ' ημισείας σε Κύπρο και Ελλάδα!
Όσο γία την πρόγνωση των σεισμών, ομολογώ ότι για έναν σεισμολόγο της σήμερον, η κατάσταση είναι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".
Αν γνωρίζει ότι θα γίνει σεισμός και δεν το πει, τότε -όπως είπες- θά πέσει η γη και θα πλακώσει τους κατοίκους. Αν, πάλι, πει ότι θα γίνει σεισμός και τελικά δεν γίνει, θα πέσουν οι κάτοικοι να πλακώσουν τον ίδιο...!
opotan einai big problem
Δημοσίευση σχολίου